Atmosféru letních dní strávených na slunečné pláži si můžete alespoň trochu přiblížit i u vás doma. Pomůže vám k tomu třeba jeden z populárních koktejlů, který si ve vaší kuchyni s naším receptem snadno namícháte. Co všechno na to budete potřebovat? Přečtěte si, jak se stát barmanem ve vlastní kuchyni.
Gin Tonic na rozjezd

Pro milovníky hořkých chutí zkuste namíchat známý Gin Tonic. Podává se na ledu v highball sklenici. Využít ale můžete i sklenici na whisky nebo copa sklenici. Ozdobený bývá GT, jak se koktejlu přezdívá, limetkou nebo okurkou. Tenhle populární alkoholický míchaný nápoj zvládnete namíchat snadno. Tedy i kdybyste za barem stáli úplně poprvé. Kromě vhodné sklenice na gin tonic, kvalitního ginu, toniku, drceného ledu nic dalšího potřebovat nebudete.
Vyzkoušejte také další koktejly z ginu
Vyzkoušejte také další známé koktejly z ginu, které jsou nejoblíbenější.
Slavný koktejl – Tom Collins
Koktejl pojmenovaný po slavném barmanovi je podávaný ve 2 dcl sklenici. Do sklenice se nejprve vloží drcený led, poté se přidá kvalitní gin (5 cl), citronová šťáva (2 cl) a lžička cukru nebo 1,5 cl cukrového sirupu. Hotový drink se dolije sodou (8 cl), promíchá a ozdobí plátkem citronu. Na konec přidáte sladkou třešničku na pro dokonalý vzhled.
Osvěžující Gin Fizz
Osvěžující koktejl Gin Fizz se připravuje z kvalitního ginu (5 cl), citronové šťávy (3 cl) a cukrového Gomme sirupu (1 cl). To vše se společně promíchá v barmanském šejkru a přeleje přes strainer (sítko) do vysoké sklenice. Dále se doleje (8 cl) sodovky. Hotový koktejl se ozdobí plátkem citronu a sladkou třešničkou na konec.
Originální Blue Devil
Modrý Ďábel na první pohled zaujme svou jasně modrou barvou. Tu má díky likéru Blue Curacao (2 cl), ke kterému se přidává kvalitní gin (4 cl) a citronová šťáva (2 cl). Vše se promíchá v šejkru a podává ve sklenici na šampaňské se sladkou třešničkou a nakrájeným plátkem citronu.
Mojito jako král koktejlů

Název toho koktejlu, který má kořeny na Kubě, je dost možná všem dobře známý. Mojito je jedním z nejoblíbenějších koktejlů vůbec, pokud ho tak namícháte návštěvě, určitě nešlápnete vedle.
Na jeho přípravu budete potřebovat 4 cl bílého rumu, 3 cl čerstvé limetkové šťávy, lístky čerstvé máty a 2 lžíce třtinového cukru. Na dolití pak využijete sodovku. I zde použijete sklenici highball, do které vložíte šťávu, cukr a lístky máty. Použijete plastový či dřevěný muddler a vše promnete. Dále přidáte sodovku a drcený led. V posledních krocích přilijete rum a koktejl opět dolijete sodovkou. Sklenici pak můžete ozdobit plátkem limetky a lístkem máty. Podíl alkoholu v tomto koktejlu není příliš vysoký, možná proto je tak oblíbený v horkých letních dnech.
Tequila Sunrise a barvy slunce

Možná, že si podle vzhledu tohoto koktejlu myslíte, že tohle už je vyšší dívčí. Nemusíte mít ale strach – se správnými pomůckami zvládnete namíchat i tenhle barevný koktejl. Jak na to?
Použít můžete různé shakery na koktejly do kterých nalijete ledovou tříšť, 9 cl tequily a pomerančový džus. Toho budete potřebovat asi 2 cl. Ingredience protřepejte v shakeru a nalijte vše do úzké a vysoké sklenice – ideálně sklenice highball. Nakonec přilijte 2 cl grenadiny. Na zdobení sklenice budete potřebovat kandovanou třešeň, plátek pomeranče a míchátko.
Piňa Colada – královna exotiky

Piňa Colada je národním nápojem Portorika – a ne jen tak pro nic za nic. Chuť tohoto koktejlu je totiž nezaměnitelná, a to i přesto, že jeho základ tvoří pouze tři ingredience – bílý rum, ananasový džus a kokosová smetana. Jak tento koktejl vytvořit i v domácích podmínkách co nejlépe? Pokud disponujete barmanským shakerem, použijete ho. V opačném případě vám stejně dobře poslouží mixér.
Ingredience, bez kterých se nehnete, jsou následující: 6 cl bílého rumu, 3 cl kokosové smetany, 6 cl ananasového džusu, 360 ml tříště nebo ledu a plátek ananasu na zdobení sklenice. Pokud budete připravovat koktejl v shakeru, ingredience umícháte s ledovou tříští a do mixéru můžete přidat větší kousky ledu. Hotový koktejl vlijte do sklenice typu Hurricane.
Mai Tai – letní klasika

O původ tohoto koktejlu se vede spor – kde se umíchal poprvé se s přesností nejspíš nedozvíme, ale jeho recept je naštěstí známý všem.
Budete potřebovat 3 cl tmavého rumu, 3 cl světlého rumu, 1,5 cl pomerančového Curacaa, 1 cl cukrového a mandlového sirupu a šťávu z půlky limetky. Množství ingrediencí vždy snadno odměříte pomocí jiggeru. Všechny ingredience promíchejte s kostkami ledu a přes strainer přeceďte do skleničky. I zde použijete sklenici typu highball, kterou dozdobíte ananasem, kůrou z limetky a snítkami máty.
https://blogpromuze.cz/sance-italu-na-ms-stale-zije-iranu-totiz-muze-hrozit-trest/
https://pouzemuzi.cz/vite-jak-dobre-vybrat-helmu-na-skutr/
https://super-muz.cz/skoda-vision-7s-toto-je-prvni-skica-nove-studie-napady-nesetri/